Blog
Alanya Sağlık Turizmi Derneği Tam Gaz
ALANYA Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) Başkanı, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan’ın girişimleriyle, Güney Rusya Üniversitesi Hukuk, Ticaret ve Yönetim Enstitüsü ile iletişim kuruldu. Kurulan temaslar neticesinde Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Girgin öncülüğündeki 6 kişilik heyet, görüşmelere katılım sağladı. Heyette, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Aktaş, HESTOUREX temsilcileri Damla Özmen ve Alaxandra Melnik ile üniversitenin Türkiye temsilcisi Mehmet Macar da yer aldı.
RUSLAR ANTALYA’YA GELECEK
Gerçekleşen toplantılar hakkında bilgi veren heyet üyeleri, şunları söyledi: “Normalleşme evresinde olan Türkiye-Rusya ilişkileri kapsamında bölgenin en önemli akademik kurumu olan Güney Rusya Üniversiteler Birliği Başkanı ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Imran Akperov ile görüşmeler yaptık. Eğitim, sağlık turizmi, fuarcılık ve kongre organizasyonu gibi konuların görüşüldüğü toplantılarda olumlu çıktılar elde ettik. 6-9 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan HESTOUREX Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Fuarı ve Kongresi için görüşmeler yaptık. Organizasyona Rusya üniversiteleri olarak destek verecekleri konusunda anlaşma sağlandı. Faaliyetlerin sağlık turizmine kanalize olması hususunda Rus misafirlerin ülkemizde alacakları tedaviler masaya yatırıldı.
ORTAK FAALİYETLER OLACAK
Ziyaretin ikinci gününde ise International Management Teachers Academy (CEEMAN) temsilcileri bir görüşme gerçekleştirildi. Heyetler arasında işbirliği çalışmalarına başladık. Sonrasında bölgede gerçekleştirilen bilim fuarını ziyaret ettik ve orada üniversite temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdik. Rusya ile artan işbirliği faaliyetleri bölgemiz için çok önemli olup bu hususta ALSTUD olarak çalışmaya devam etmekteyiz. Elimizden gelenin en iyisini Alanya’ya kazandırmak için uğraşıyoruz.
Haber Linki: https://www.yenialanya.com/haber/3969639/alanya-saglik-turizmi-dernegi-tam-gaz